Kies uw verzekering:
Boveko Verzekering zakelijk

Beginnen met exporteren, hoe doe je dat?

Uw bedrijf draait goed en u ziet kansen uw product ook in het buitenland af te zetten. Maar is dat echt iets voor u: exporteren? Hoe pakt u dat aan en zorgt u ervoor dat uw onderneming soepel in die nieuwe fase terechtkomt?


Verzeker uw risico bij exportDe lage olieprijs en de koers van de euro zijn op dit moment gunstig voor onze exportkansen. Misschien heeft de buitenlandse markt ook u veel te bieden. Maar hoe vindt u afnemers in het buitenland? Met welke importeur wilt u zakendoen? Moet u uw algemene voorwaarden aanpassen? Hoe worden uw producten de grens overgebracht? Met welke juridische regels krijgt u te maken als u gaat exporteren? Hoe zit dat met belastingen? En wat kunt u doen als uw afnemer niet betaalt? Het zijn zomaar een aantal vragen die bij u door het hoofd gaan als u wilt beginnen met exporteren.

Goede voorbereiding
Wees goed voorbereid als u uw exportplannen wilt waarmaken. Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u veel informatie over internationaal zaken doen. En om alle facetten van de export op een rijtje te krijgen, kunt u een exportplan maken. Als u goed beslagen ten ijs komt, is de kans op succes groter.

Gesprek over verzekeringen
Een van de onderdelen die in de voorbereiding aan de orde komen, is verzekeren. Want uw risico's veranderen als u zaken doet over de grens. Uw goederen kunnen bijvoorbeeld tijdens het transport beschadigd of gestolen worden of buitenlandse afnemers kunnen wanbetalers blijken te zijn. Betrek ons daarom ook in de voorbereiding en neem contact op voor een gesprek over de nieuwe risico's die u loopt als exporterende ondernemer en de manier waarop u zich kunt verzekeren.