Er zijn nog al wat misverstanden over de AOV

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een hot item. De AOV-plicht, die door de overheid wordt ingesteld, zorgt voor veel ophef. Er zijn daarnaast veel vooroordelen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wij willen graag indien van toepassing je vooroordelen bijstellen.

Dat overkomt mij niet

Meer dan de helft van ondernemend Nederland heeft zich niet tegen arbeidsongeschiktheid verzekerd. Wij horen nogal eens “mij gebeurt niets” of “ik heb zittend werk en loop geen risico”. Niettemin heeft jaarlijks ongeveer 1 op de 12 ondernemers met arbeidsongeschiktheid. De oorzaak van arbeidsongeschiktheid hoeft niet aan jezelf te liggen. Een ongeval zit in een klein hoekje en gebeurt zonder dan je het door hebt. Vervolgens wordt het inkomen van de partner aangesproken, het spaargeld opgemaakt of een lening gesloten op de overwaarde van het huis.

De premie is te hoog

Wij kunnen door aan een aantal knoppen te draaien een aantrekkelijke AOV premie aanbieden die past bij jou financiële situatie als zelfstandig ondernemer.
Stel dat je per maand 130 declarabele uren hebt, dan kom je uit op € 1,82 bruto per uur.

Rekenvoorbeeld

Beroep: Vertegenwoordiger reizend
Leeftijd: 45 jaar
Verzekerd bedrag: € 30.000, - bruto per jaar
Eindleeftijd: 67 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen 
Beoordeling van mate arbeidsongeschiktheid: beroeps

De premie is in het eerste jaar € 236,11 per maand. Stel dat je per maand 130 declarabele uren hebt, kom je uit op een premie van € 1,82 bruto per uur! De betaalde premie is ook nog eens aftrekbaar bij de belastingaangifte. Dat valt toch wel mee?

Ik heb vermogen opgebouwd

Dat is mooi maar hoe lang kun je blijven wonen en leven zoals je nu doet als het inkomen wegvalt? Onderschat het financiële risico niet. Starters hebben vaak geen buffer om langdurige arbeidsongeschiktheid op te vangen. Beter is om de wachttijd af te stemmen op het vermogen wat je kunt missen.

Je moet blijvend invalide zijn, wil ik een uitkering krijgen

Verzekeraars werken met staffels. Je moet minimaal 25% van je werk niet kunnen doen voordat je aansprak kunt maken op een uitkering.  Je kunt ook nog de premie drukken door in plaats van beroepsinvaliditeit (je eigen beroep kunt uitoefen) voor passende arbeid (werkzaamheden op basis van ervaring en opleiding) af te sluiten. 

Doe het liever online is beter en goedkoper

Weet waar je aan begint. Een AOV is maatwerk en je raakt verstrikt in de verschillende dekkingen en voorwaarden. Laat het aan ons over. Wij zijn gepokt en gemazeld en kunnen je adviseren en begeleiden bij het afsluiten van een AOV die past bij jouw financiële situatie.

Kortom voldoende stof tot nadenken. Wij kunnen voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Neem contact op met  Levente Kalmár, de AOV specialist van Boveko Bedrijfsverzekeringen, voor het maken van een afspraak. Onder het genot van een goede bak koffie en 'de benen op tafel' gaan we graag met je in gesprek. Jouw zorg is onze zorg.