Praktijkvoorbeeld

Jan, timmerman van beroep, 42 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen zag zijn kans schoon en hakte de knoop door. Hij besloot om als ZZP’er aan de slag te gaan en zijn baan op te zeggen. Onder het mom van ‘arbeidsongeschikt word ik toch niet’ sloot Jan geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Eerst maar eens ‘vet op de botten’ krijgen. De start liep boven verwachting goed en in de eerste twee jaar behaalde hij een prima resultaat van gemiddeld € 54.000 nettowinst voor belasting. In jaar drie zat de groei er wederom goed in toen het ondenkbare gebeurde. Tijdens de ochtendspits op een winterse dinsdagmorgen reed een onoplettende bestuurder met 70 km per uur achterop de auto van Jan. 

De botsing had tot gevolg dat Jan ernstig gewond raakte en lang moest revalideren. Uiteindelijk was hij niet meer in staat om zijn werkzaamheden als timmerman op te pakken. Zij hebben hun koophuis moeten verkopen en hebben de overwaarde van het huis gebruikt om financieel rond te komen. De problemen op relationele vlak waren enorm. Esther was namelijk wel voorstander om een AOV af te sluiten. Het gezin kwam bijna in de bijstand terecht. Gelukkig schoot de familie uiteindelijk te hulp. Bij het familiebedrijf mocht hij de administratie gaan voeren. Wat zou het gevolg zijn geweest als hij niet door zijn familie geholpen zou zijn?

Wat als Jan wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering had afgesloten?

Jan had voor een maandpremie van € 407,- maandelijks bruto € 3.600 van de verzekeraar tot zijn 67 jaar ontvangen. De premie is gebaseerd op een verzekerde som van € 43.200 (80% van € 54.000) met slechts een wachttermijn (eigen risico) van 30 dagen gehad. De premie is ook nog is fiscaal aftrekbaar! Hij en zijn gezin hadden in hun koopwoning kunnen blijven wonen, geen zorgen en financiële nood gehad en hun relatie had niet onder druk komen te staan.

Laat het jou en je gezin niet overkomen. Een AOV is betaalbaar door aan bepaalde knoppen te draaien. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onder het genot van een goede bak koffie gaan wij graag met je in gesprek. Jouw zorg is onze zorg.

Image

Voorkom dit en neem contact met ons op om onder het genot van een goede bak koffie de mogelijkheden te bespreken. Je zult zien dat je per declarabel uur slechts een klein bedrag voor de AOV- premie dient in te calculeren. Jouw zorg is onze zorg.