Waarom is het sluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekerering (AOV) zo belangrijk?

Als je arbeidsongeschikt wordt, heeft dat vaak grote (financiële) gevolgen. Je krijgt onder ander te maken met de Wet WIA, een forse inkomensachteruitgang en extra zorgkosten. 

Het eerste waar zelfstandigen aan denken bij een AOV is dat het erg duur is en dat zij geen risico lopen tijdens het werk. Dat is dus niet het geval. Arbeidsongeschikt worden, hoeft enerzijds niet je eigen schuld te zijn of anderzijds op de werkvloer te gebeuren. De gevolgen zijn wel voor jou als zelfstandig ondernemer. Ik ben ruim twee jaar financieel adviseur bij Boveko Bedrijfsverzekeringen en heb verschillende ondernemers op een positieve manier verrast over de mogelijkheden in het samenstellen van een AOV. Kortom dat maakt mijn werk zo leuk.

AOV is maatwerk

Het is makkelijk om op diverse vergelijkingssites een premie te berekenen. Je vult een aantal gegevens in en er 'rolt' een premie uit. Alleen is een AOV een maatwerkproduct en bovendien is de inhoud van een AOV voor iedereen anders. Het is niet noodzakelijk om te kiezen voor het maximaal te verzekeren bedrag met de kortste wachttijd. Een passende AOV samenstellen, kan je door aan vier knoppen te draaien. Bovendien krijg je een cadeau:

  1. Starters- of doorlopende korting (cadeau);
  2. Het verzekerde bedrag;
  3. Eigen risicotermijn (wachttijd);
  4. Eindleeftijd;

Het leuke aan mijn werk is dat je samen met de klant een AOV op maat samenstelt. Een AOV die een inkomen garandeert die past bij jouw financiële situatie. We gaan graag het gesprek met je aan om samen onder andere de navolgende vragen te beantwoorden. Wil je alleen de vaste lasten verzekeren? Heb je een eigen vermogen zodat je de wachttijd kunt verruimen. Wie runt het bedrijf als je arbeidsongeschikt bent? Tot welke eindleeftijd wil je een uitkering ontvangen?

Image

Levente Kalmár

AOV specialist
Boveko Bedrijfsverzekeringen
0184-481013
levente@boveko.nl

Neem contact met mij op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Kortom voldoende redenen om contact met ons op te nemen. We kunnen zowel een herziening van je bestaande AOV bespreken als gewoon 'met de benen op tafel' vrijblijvend met elkaar in gesprek gaan. Wij heten je graag welkom op één van onze kantoren. Onder het genot van een goede bak koffie is 'alles' mogelijk.