Wat als je arbeidsongeschikt raakt?

Als je arbeidsongeschikt raakt, heeft dat vaak grote (financiële) gevolgen. Je krijgt onder andere te maken met een forse inkomensachteruitgang, extra zorgkosten en misschien wel een hoop stress omdat de rekening betaald moet worden.

AOV is maatwerk

Het eerste waar zelfstandigen aan denken bij een AOV is dat het erg duur is en dat zij geen risico lopen tijdens het werk. Dat is dus niet het geval. Arbeidsongeschikt worden, hoeft enerzijds niet je eigen schuld te zijn of anderzijds op de werkvloer te gebeuren. De gevolgen zijn wel voor jou als zelfstandig ondernemer. Ik ben ruim twee jaar financieel adviseur bij Boveko Bedrijfsverzekeringen en heb verschillende ondernemers op een positieve manier verrast over de mogelijkheden in het samenstellen van een AOV. Kortom dat maakt mijn werk zo leuk.

Het leuke aan mijn werk is dat je samen met de klant een AOV op maat samenstelt. Een AOV die een inkomen garandeert die past bij jouw financiële situatie. We gaan graag het gesprek met je aan om samen onder andere de navolgende vragen te beantwoorden. Wil je alleen de vaste lasten verzekeren? Heb je een eigen vermogen zodat je de wachttijd kunt verruimen. Wie runt het bedrijf als je arbeidsongeschikt bent? Tot welke eindleeftijd wil je een uitkering ontvangen?

Het belang van goed onderhoud

Het sluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is één. Vergis je niet dat goed onderhoud na het afsluiten van de verzekering net zo belangrijk is. Nazorg staat bij ons hoog in het vaandel. In elk onderhoudsgesprek zullen wij je onder andere de navolgende vragen stellen? 

  1. Zijn er sinds het afsluiten van deze arbeidsongeschiktheidsverzekering wijzigingen in het inkomen van jou of je levenspartner gekomen
  2. Verwacht je in de komende tijd wijzigingen in het inkomen van jou of je levenspartner? 
  3. Is jouw vermogenspositie sinds het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering beter of slechter geworden?
  4. Verwacht je dat jouw vermogenspositie in de komende tijd beter of slechter gaat worden
  5. Zijn er sinds het afsluiten van deze arbeidsongeschiktheidsverzekering wijzigingen in het soort werkzaamheden dat je verricht?
  6. Verwacht je in de komende tijd wijzigingen in het soort werkzaamheden dat je verricht? 
  7. Zijn er sinds het afsluiten van deze arbeidsongeschiktheidsverzekering wijzigingen opgetreden in het aantal uren dat je werkt?
  8. Verwacht je dat aantal uren dat je werkt in de komende tijd meer of minder gaat worden.

Heb je al een AOV bij ons lopen en is je situatie veranderd? Neem contact met ons op.

Elke twee jaar extra toetsing

Daarnaast beoordelen wij om de twee jaar of je arbeidsongeschiktheidsverzekering qua voorwaarden en premie nog past en/of scherper kan. Kan de premie scherper tegen dezelfde of betere condities? Wij laten het je weten. Jouw zorg is onze zorg.

Image

Levente Kalmár

AOV specialist
Boveko Bedrijfsverzekeringen
0184-481013
levente@boveko.nl

Neem contact met mij op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Kortom voldoende redenen om contact met ons op te nemen. We kunnen zowel een herziening van je bestaande AOV bespreken als gewoon 'met de benen op tafel' vrijblijvend met elkaar in gesprek gaan. Wij heten je graag welkom op één van onze kantoren. Onder het genot van een goede bak koffie is 'alles' mogelijk.