Schade kan op veel manieren ontstaan. Je let even niet op en krast met het stuur van je fiets langs het portier van de splinternieuwe auto van de buren. Je zoon, dochter of logé gooit per ongeluk met een bal het antieke familieservies bij goede vrienden aan gruzelementen. Of de hond gaat mee op bezoek en zwiept met zijn staart twee glazen rode wijn van de salontafel op de fraaie lichte vloerbedekking. Schade gebeurtenissen waarvoor jij aansprakelijk gesteld kan worden.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is in ons land niet verplicht. Wij raden je wel deze verzekering aan. Je kunt namelijk aansprakelijk worden gesteld voor materiële zaken en voor letselschade die jij, je gezinsleden of je huisdier aan derden hebt veroorzaakt. De kosten van letselschade kan aardig in de papieren lopen.

De aansprakelijkheidsverzekering is er in twee varianten: een alleenstaanden- of een gezinsdekking. Als je alleenstaand bent, kun je volstaan met de alleenstaande dekking. Onder de gezinsdekking valt schade aan derden toegebracht door jezelf,  je echtgenoot of geregistreerd partner, je minderjarige kinderen, uitwonende meerderjarige studerende kinderen, inwonende schoon- en (groot)ouders, logés en huisdieren onder de dekking. 

Belangrijk is om te weten dat de AVP-verzekering geen dekking biedt voor het aansprakelijkheidsrisico dat met motorrijtuigen verband houdt. Daarvoor moet je (wel wettelijk verplichte) WAM-verzekering afsluiten.

Neem contact op met één van onze verzekeringsadviseurs. Wij informeren, adviseren en helpen je graag bij het afsluiten van een AVP-verzekering.

Image