Brand bij de buren! Je eigen huis komt deels onder het roet te zitten en de verf van de kozijnen is zwaar beschadigd. Of erger je eigen huis brand uit. De wind neemt in kracht toe en mond uit in een zware storm. Je ziet grote stukken dakbedekking langs waaien en je herkent ze van de schuur. Je merkt pas dat het dak lekt als er grote bruine kringen in de plafonds verschijnen. Op de eerste etage komt het behang van de muren en de dakisolatie is al niet meer te reden. Dit is een kleine greep uit de vele onheilen die je huis kunnen bedreigen.

Een opstalverzekering is in feite een woonhuisverzekering. Als je een eigen huis hebt gefinancierd, verplicht de geldgever je een opstalverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, blikseminslag of inbraak. Welke verzekering voor jou het meest geschikt is en hoe hoog de premie is, hangt onder andere af van de inhoud (kubieke meters) van je huis. Uiteraard kunnen wij je bestaande opstalverzekering vergelijken bij veel aanbieders en je de beste optie voorleggen.

Opstalverzekering ook voor een Vereniging van Eigenaren (VVE) of appartement

Als je een appartement bewoont, sluit de VVE een opstalverzekering af voor het hele gebouw. Natuurlijk kun je een dergelijke opstalverzekering voor je appartement uitbreiden met extra dekking, bijvoorbeeld als je een luxe keuken hebt laten plaatsen. Ook een VVE of bewoner van een appartement kan bij ons terecht voor een uitgebreid en persoonlijk advies. Wij vinden de opstalverzekering die het beste past bij jouw woonsituatie.

Welke opstalverzekering is geschikt?

Of je nu een opstalverzekering voor een appartement wilt afsluiten of voor een vrijstaande woning, de verschillen in voorwaarden en premie zijn groot. De adviseur van Boveko Bedrijfsverzekeringen kan je opstalverzekering te vergelijken en je een onafhankelijk advies geven over de keuzemogelijkheden. Onze deskundige adviseurs weten waar ze op moeten letten en zijn er voor jou. Zij vinden de meest geschikte opstalverzekering voor jouw woning.

Neem contact op met één van onze verzekeringsadviseurs voor een vrijblijvend en onafhankelijk advies.

Image