Ondernemershypotheek voor de ZZP'er en DGA

Als zelfstandige ondernemer kan het lastig zijn om een huis te kopen. Je hebt meestal een hypotheek nodig. Deze is juist voor ondernemers lastig te regelen bij het ontbreken van een vast inkomen. Je kunt daarnaast geen werkgeversverklaring overleggen. Voor ondernemers geldt in het algemeen extra strengere eisen om voor een hypotheek in aanmerking te komen. De financiële specialisten van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen kunnen elke aanvraag beoordelen. Zij stellen de juiste vragen, kunnen jouw situatie goed beoordelen en weten waar de mogelijkheden liggen. Zij helpen je om, passend bij jouw financiële situatie en omstandigheden, de juiste hypotheek te vinden.

Je maximale hypotheek als DGA of ZZP'er berekenen

Natuurlijk wil je graag weten wat het maximale hypotheekbedrag is dat je kunt lenen. Of je nu al een woning op het oog hebt of niet, de adviseurs van Van Ekeren Hypotheken en verzekeringen helpen je graag om je maximale hypotheek te berekenen. Voor de berekening van de maximale hypotheek is het belangrijk te bepalen met welk inkomen gerekend mag worden. Bij een inkomen uit een zelfstandige onderneming wordt door hypotheekverstrekkers zowel naar de inkomenshistorie gekeken als naar de huidige en de te verwachten situatie.

"Wij weten wat het is als je geen werkgeversverklaring kunt overleggen."

Er wordt dus zowel de nadruk gelegd op aantoonbare bestendigheid van het inkomen, maar ook naar de toekomstige zekerheid van inkomen. Daarom is het afsluiten van een hypotheek als zelfstandig ondernemer een complexe uitdaging. De meest gebruikte methode is een berekening op basis van de resultaten van de laatste drie jaren, waarbij met het gemiddelde inkomen over de laatste drie jaren wordt gerekend, maar nooit meer dan het inkomen van het laatste jaar. Een andere methode is om een weging mee te geven aan de verschillende jaren, waarbij het laatste jaar zwaarder weegt dan het voorgaande jaar. Zij helpen je om de juiste hypotheek te vinden passend bij jouw financiële situatie!

Heb je vragen? 

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wij weten dat financiële kennis, het lezen van de jaarrekening en een goede presentatie van jou als ondernemer het verschil kan maken.