Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0184 481 010
Email ons: info@boveko.nl
WhatsApp ons: 06 1324 8697
Lines Line
golfbeweging1
golfbeweging2

BAV en andere verzekeringen voor advocaten

Als zelfstandig advocaat of jurist óf eigenaar van een advocatenkantoor behartig je dagelijks de belangen van jouw cliënten. Je wilt je dan niet druk maken over de mogelijke risico’s van het vak. Ook als advocaat is het belangrijk om je daarom goed te verzekeren. Wist je bijvoorbeeld dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de advocaat wettelijk verplicht is? En hoewel de verzekering verplicht is kan het sowieso geen kwaad om de beroepsaansprakelijkheid in de advocatuur te laten verzekeren. Een beroepsfout kan tenslotte iedereen overkomen. Boveko Bedrijfsverzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor advocaten. We voorzien jou graag van advies in jouw specifieke situatie zodat je zorgeloos het vak kan blijven uitoefenen. Wel kunnen we nu al zeggen dat een rechtsbijstandverzekering wellicht wat overbodig is ;-). 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de advocaat: wettelijk verplicht

Er is een goede reden voor dat advocaten zich adequaat dienen te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. Wanneer er zich een beroepsfout voor doet kan er een grote schadepost optreden. Beroepsfouten welke onder andere kunnen optreden zijn:

  • Onzorgvuldig procederen
  • Schending van de zorgplicht
  • Fatale termijnoverschrijding
  • Foutief instrueren van de deurwaarder

Een beroepsfout kan bij iedereen in zijn of haar carrière voorkomen. Dus goed om een verzekering af te sluiten, maar aan welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering doe je precies goed? Als onafhankelijk adviseur vergelijken wij voor jou de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor advocaten en adviseren we een verzekering afgestemd op jouw situatie.

Jouw advocatenkantoor goed verzekerd

Boveko Bedrijfsverzekeringen is gespecialiseerd in het adviseren van advocatenkantoren op verzekeringsvlak. Met een team van specialisten kijken we welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn. We bieden het Compleet Verzekerd Pakket voor advocatenkantoren aan. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als basisverzekering welke dekt tegen schade aan anderen of aan spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, jouw personeel of materiaal eigendom van het bedrijf. Vervolgens kijken we welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering past in jouw situatie en gaan we kijken welke aanvullende verzekeringen nodig zijn. Zo is de arbeidsongeschiktheidsverzekering of AOV voor advocaten en juristen ook veelal verstandig om af te sluiten. Kortom: goed om een adviseur in de arm te nemen met het veelvoud van verzekeringen.

 

Direct contact opnemen

Meer informatie?

Wil je weten wat Boveko voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan een gratis gesprek

golfbeweging3
golfbeweging4

Van A tot Z geregeld

Wij lezen de kleine lettertjes, voorkomen verrassingen en onnodig hoge premies.

Contactinfo@boveko.nl
Meet
Contact