Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0184 481 010
Email ons: info@boveko.nl
WhatsApp ons: 06 1324 8697
Lines Line
golfbeweging1
golfbeweging2

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Financiële zekerheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt financiële zekerheid in geval van arbeidsongeschiktheid: een situatie waarbij je door een lichamelijk of geestelijk gebrek niet meer aan het werk kunt. Dit worst case scenario zorgt voor een enorme (financiële) last. Zekerheid wanneer je dit het hardst nodig hebt. Dat bieden we je bij Boveko met een AOV verzekering.

Welke kosten en mogelijkheden dit voor jou meebrengt? Wij adviseren je graag.

 

Bereken je premie

 

Meer informatie?

Wil je weten wat Boveko voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan een gratis gesprek

golfbeweging3
golfbeweging4

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP:
Hoe een AOV ook betaalbaar is voor zelfstandigen

Als ondernemer of ZZP’er biedt de overheid je geen financieel vangnet in geval van langdurige ziekte of een ongeval. Om die reden is het dus juist voor zelfstandigen aan te raden een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Toch wordt dit nog altijd gezien als een te hoge financiële last. Een sterke toename van het aantal ZZP’ers heeft er echter voor gezorgd dat de premies een stuk concurrerender zijn geworden. Dit betekent dat de AOV voor ZZP’ers beter haalbaar is geworden dan voorheen.

AOV voor ondernemers

Heb je voldoende financiële middelen om een periode dat je niet kunt werken te overbruggen? En wil je dat risico überhaupt wel nemen? Bij Boveko raden we het zelfstandig ondernemers veelal af om het risico van arbeidsongeschiktheid zelf te dragen. Een AOV voor ondernemers zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent, nu en in de toekomst, zodat jij je kunt focussen op dat wat er echt toe doet.
AOV voor DGA

In Nederland zijn er meer dan 200.000 directeur grootaandeelhouders. Wanneer jij hier een van bent, kunnen we ons goed voorstellen dat jij en je eventuele medeaandeelhouders jullie verdiepen in hoe het precies zit met een AOV verzekering. Wij helpen daar graag bij. Om je hier goed in te adviseren, gaan we in op een aantal belangrijke punten met betrekking tot een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor DGA:

  1. Ben je de enige aandeelhouder?
  2. Maakt het bedrijf deel uit van een overkoepelende structuur?
  3. Wat is er precies geregeld in de managementovereenkomsten?

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering: wat wordt jouw AOV premie?

Een AOV premie hangt af van verschillende factoren, waaronder je leeftijd en beroep. Deze factoren zijn een gegeven en vormen daarmee de basis voor de kosten. Hiernaast zijn er nog een aantal keuzes die je zelf kunt maken, waardoor je grip hebt op je AOV kosten. Zo kun je aan de volgende knoppen draaien:

  • Wat is het verzekerde bedrag?
  • Wanneer wil je de uitkering ontvangen? Dit heeft te maken met percentages arbeidsongeschiktheid
  • Wat is het eigen risico van de arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  • Tot wanneer loopt de uitkering?
  • Kies je voor een stijgende uitkering?
  • Verzeker je arbeidsongeschiktheid volledig of alleen door een ongeval?

Houd echter in je achterhoofd dat goed verzekerd zijn het allerbelangrijkste is, zeker in geval van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Een AOV is fiscaal aftrekbaar

Iets waar veel ondernemers niet van op de hoogte zijn en tegelijkertijd een veel gestelde vraag. Ja! Je arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting, namelijk in box 1: inkomen uit werk en woning. Hetzelfde geldt voor de AOV premie voor DGA’s die de AOV privé hebben afgesloten.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht?

Een AOV verzekering is (nog) niet verplicht, maar wel een verzekering die wij bij Boveko te allen tijde aanraden. Daarnaast lijkt de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers in de toekomst wel verplicht te worden, omdat het percentage verzekerde zelfstandigen de afgelopen jaren flink gedaald is. Naar verwachting zal deze wijziging omstreeks 2024 geïntroduceerd worden. Vanzelfsprekend zullen onze adviseurs je tijdig op de hoogte brengen.
Een AOV afsluiten bij Boveko

Jouw zorg is onze zorg en daarom adviseren we je graag zo goed mogelijk in jouw bedrijfsverzekeringen en de gevolgen voor de privésituatie. Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten of hier eerst graag over sparren met onze adviseurs?

Wij gaan voor het beste resultaat!

9,2
google
In 2019 heb ik me inlaten schrijven bij de Kamer van koophandel. Dan komt er een hoop op je af waaronder verzekeringen. Vincent Bons kwam na werktijd persoonlijk langs om advies te geven. Helder en transparant en persoonlijk gesprek. Al me al een aanrader voor zowel zakelijk als privé verzekeringen.
Snelle afhandeling van de schade aan onze gordijnen. Boveko is telefonisch goed bereikbaar en ze reageren snel op e-mails. Kortom: zeer tevreden over de service!
Wij zijn al jaren klant bij Boveko en wij zijn heel blij met de service die zij keer op keer weer leveren. Altijd een snelle en adequate reactie en persoonlijke aandacht of je nu in het buitenland zit of thuis. Wij voelen ons geen nummer bij Boveko maar mens!
golfbeweging1
golfbeweging2

Van A tot Z geregeld

Wij lezen de kleine lettertjes, voorkomen verrassingen en onnodig hoge premies.

Contactinfo@boveko.nl
Meet
Contact