Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0184 481 010
Email ons: info@boveko.nl
WhatsApp ons: 06 1324 8697
Lines Line
golfbeweging1
golfbeweging2

Ondernemershypotheek

Hypotheek voor de zzp’er of dga

Als zelfstandig ondernemer kan het lastig zijn om een huis te kopen. De regels voor het afsluiten van een hypotheek zijn over het algemeen strenger. Je hebt geen vast inkomen en kunt geen werkgeversverklaring overleggen. Dit maakt dat de meeste banken terughoudend zijn bij het verstrekken van een ondernemershypotheek of zzp-hypotheek.

Met deskundige hulp van onze adviseurs kom je verder bij het regelen van een hypotheek voor een woonhuis of bedrijfspand. Zij stellen de juiste vragen en weten waar de mogelijkheden liggen. Wij kennen het acceptatiebeleid van alle banken tot in detail. Samen met jou en de bank sparren we over de gewenste oplossing. Dat biedt de hoogste slagingskans met een zo laag mogelijke rente, ook bij een bank die jou anders mogelijk had afgewezen.

 

Bereken je hypotheek als zzp’er of dga

Voor de berekening van de maximale hypotheek voor ondernemers is het belangrijk te weten welk inkomen als uitgangspunt dient. Dat geldt voor een zakelijke hypotheek, voor de aankoop van een bedrijfspand, maar net zo goed als je als zzp’er of dga een hypotheek wil afsluiten.

Bij een inkomen uit een zelfstandige onderneming kijken hypotheekverstrekkers zowel naar de inkomenshistorie als naar de huidige en de te verwachten situatie. Het komt aan op aantoonbare bestendigheid van het inkomen én de toekomstige zekerheid van inkomen. Daarom is het afsluiten van een hypotheek als zelfstandig ondernemer een complexe uitdaging.

 

Verschillende methodes om hypotheek te berekenen

De meest gebruikte methode is een berekening op basis van de resultaten van de laatste drie jaren. Daarbij wordt met het gemiddelde inkomen over de laatste drie jaar gerekend, maar nooit meer dan het inkomen van het laatste jaar. Een andere methode is om de laatste twee jaar verschillend te wegen, waarbij het laatste jaar zwaarder weegt dan het voorgaande jaar.

Een goede presentatie van de jaarcijfers door een accountant helpt bij de beoordeling door een hypotheekverstrekker.

 

Wij helpen je graag verder

‘Loopt het hypotheektraject elders stroef of ben je al eens afgewezen? Wij helpen je graag verder. Ook wanneer je als startende ondernemer (vanaf zes maanden) een hypotheek wil regelen, kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op.’
 

Jenno van Ekeren | Hypotheek- en Verzekeringsadviseur | 0183-672999

Ondernemershypotheek
golfbeweging3
golfbeweging4

Van A tot Z geregeld

Wij lezen de kleine lettertjes, voorkomen verrassingen en onnodig hoge premies.

Contactinfo@boveko.nl
Meet
Contact