Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0184 481 010
Email ons: info@boveko.nl
WhatsApp ons: 06 1324 8697

Heb jij het goed geregeld bij arbeidsongeschiktheid, pensioen en overlijden?

Tim van Stek
Tim van Stek Specialist ZZP en Arbeidsongeschiktheid
Heb jij het goed geregeld bij arbeidsongeschiktheid, pensioen en overlijden?

Een auto-ongeluk krijgen, ernstig ziek worden, overlijden of nadenken over je pensioen. We staan liever niet stil bij de ingewikkelde en sombere kanten van het leven. Deze blog is een goed moment om dat wel een keer te doen. We nemen je mee langs de drie (ondernemers)risico’s: arbeidsongeschiktheid, overlijden en met pensioen gaan. Heb jij dit al goed geregeld? Lees door om erachter te komen hoe je dit doet en hoe Boveko jou hiermee van dienst kan zijn.

Regel het goed bij overlijden, pensioen en arbeidsongeschiktheid. Onze specialisten helpen je graag met een passend advies en maatwerk verzekeringen: Voor de Zekerheid!

1. Arbeidsongeschiktheid | Verzeker je goed tegen langdurige ziekte of letsel door een ongeval?

Of je nu in loondienst werkt of ondernemer bent, langdurige arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor je inkomen. Voor medewerkers in loondienst is er de twee jaar loondoorbetalingsplicht van de werkgever en de wet WIA. Maar wist je dat een salaris van medewerkers bij arbeidsongeschiktheid in sommige gevallen na twee jaar kan terugvallen tot maar dertig procent van het inkomen? Voor zelfstandig ondernemers is er zelfs nog een groter risico. Hiervoor is niets geregeld! Veel mensen, waaronder ondernemers, zijn zich niet bewust van het risico van langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit risico ondervang je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering of woonlastenbeschermer. “Deze verzekering is er voor iedereen, maar het product is echt maatwerk. De hoogte van het verzekerd bedrag, het eigen risico, de verschillen van verzekeraars, de voorwaarden en de persoonlijke (financiële situatie). Allemaal factoren die een goed advies onmisbaar maken.”

2. Aanvullend pensioen opbouwen met een lijfrenterekening| Een goed alternatief voor de afschaffing FOR per 1-1-23!

Het leven is kort, druk, vol met levensfases, keuzestress, emoties en ingewikkelde situaties. Nadenken over je pensioen, wat soms nog heel ver kan zijn, heeft vaak geen urgentie of wordt geen tijd voor vrij gemaakt. Een gemiste kans, want juist op tijd starten met aanvullend pensioenopbouw vergroot de kans op een goed pensioen. Vooral als er geen pensioenregeling is geregeld is het een groot risico om te laat met pensioenopbouw te starten. Vroeger was aanvullend pensioenopbouw erg ingewikkeld via complexe koopsompolissen met ingewikkelde kostenstructuren. Sinds een aantal jaren is het mogelijk om ook pensioen op te bouwen via eenvoudige bankspaarproducten en lijfrenterekeningen. Naast het aantrekkelijke belastingvoordeel zijn de kosten van deze rekeningen relatief laag. Een ander voordeel is dat de rekening altijd in het nalatenschap valt en dat je dit potje niet hoeft te delen met onze vergrijzende medemens. Het is helemaal jouw potje.

3. Overlijden | Laat je nabestaanden en compagnons goed achter. Ben jij goed voorbereid?

Een goede, eenvoudige overlijdensrisicoverzekering. Een van de simpelste verzekeringsproducten die er is. Je betaald premie gedurende een vooraf bepaalde looptijd. Kom je te overlijden in de betreffende looptijd, dan komt de verzekering tot uitkering. Ben je nog in leven? Dan heb je gelukkig geen gebruik hoeven te maken van de overlijdensrisicoverzekering, maar heb je wel altijd een zekerheid achter de hand gehad. De verzekering wordt afgesloten voor de volgende doelen:

  • Hypotheek aflossen: Kan mijn partner in de woning blijven wonen?
  • Nabestaandenpensioen: Aanvullend inkomen generen bij afwezigheid nabestaandenpensioenvoorziening via een pensioenfonds.
  • Kinderen goed achterlaten: Hebben mijn kinderen voldoende geld om te studeren en te starten op de woningmarkt?
  • Compagnon goed achterlaten: Door een aanbiedingsplicht bij overlijden zal een compagnon direct moeten afrekenen met de fiscus. Om dit op te vangen wordt deze verzekering vaak onderling afgesloten.

Stuk voor stuk belangrijke doelen, waar wij een passende en vaak betaalbare verzekering voor kunnen adviseren. Je zorgt door het afsluiten van deze verzekering voor financiële zekerheid! Een overlijden is al erg genoeg, dan kunnen deze zaken maar beter goed geregeld zijn.

Wil je meer weten over de wijze waarop wij de drie (ondernemers)risico's behandelen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren.

Contact info@boveko.nl
Meet