Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0184 481 010
Email ons: info@boveko.nl
WhatsApp ons: 06 1324 8697

Jouw bedrijfspand is ‘vastgoed’ verzekerd, toch?

Jesse van Ekeren
Jesse van Ekeren Operationeel Manager
Jouw bedrijfspand is ‘vastgoed’ verzekerd, toch?

De verzekering van je bedrijfspand, je sluit hem af en kijkt er niet meer naar om, zo gaan die dingen. Maar wist je dat meer dan 30% van alle bedrijfsgebouwen niet goed of onderverzekerd is? Een goede polis afsluiten is belangrijk, maar de polis actualiseren net zo. Het is een kleine moeite die veel financiële problemen kunnen voorkomen. Met deze vier stappen check je het zelf en het team van Boveko staat natuurlijk ook voor je klaar. Boveko, voor de zekerheid.

Doe vandaag nog een check in vier stappen!

1. Klopt de polis?
Het begint bij het begin, zijn alle gegevens die op polis staan vermeld juist?

Controleer alle punten op de polis.

Klopt het adres van het bedrijfspand, staat duidelijk omschreven om wat voor een pand het gaat en staat de bestemming (hoe het pand gebruikt wordt) goed omschreven op de polis? Is het bekend of het pand ge- of verhuurd wordt? Als iets in de polis niet overeenkomt met de huidige situatie, geef dit dan door aan jouw adviseur.

2. Ben je niet onderverzekerd?
De herbouwwaarde, daar heb je vast over gehoord. Wat zijn de kosten om het pand in dezelfde staat weer terug te bouwen? Dat zou het verzekerd bedrag moeten zijn, maar hoe bepaal je dat? Sommige verzekeraars bieden een waardebepaling op afstand aan, bij andere partijen wordt een herbouwwaardetaxatie gevraagd.

Is het bij jou goed geregeld, dan zie je op de polis een clausule van garantie tegen onderverzekering of een vaste taxatie clausule. Zie je dat niet terug of is de termijn verlopen? Trek aan de bel bij jouw adviseur. Bouwkosten zijn in de afgelopen jaren ontzettend hard gestegen en waardoor de herbouwwaarde van jouw pand ook hoger uitvalt. Je loopt een groot risico als je bent onderverzekerd, ook bij kleine schades. Wanneer je voor 60% bent onderverzekerd, krijg je bij 10.000 schade maar 6.000 uitgekeerd.

3. Voldoe je aan de preventie eisen?
Niet alleen jouw verzekeraar wil schade voorkomen, dat wil jij ook! Bij jouw polis heb je een lijst met clausules gehad. Hierin staan preventie eisen met betrekking tot brandblussers, elektrakeuringen, branche specifieke vereisten en/of alarminstallaties. Kijk eens kritisch naar deze clausules en check of je aan alles voldoet, dat voorkomt veel problemen bij schade.

Heb de kleine lettertjes gelezen? Die pagina’s met lettergrootte 7, daar staat heel wat belangrijke informatie in over jouw bedrijfsverzekering. Wij adviseren altijd om deze een keer aandachtig door te nemen. En ben je al via Boveko verzekerd? Weet dan wij altijd met je meekijken.

4. Betaal je niet te veel premie?
Ja, de hamvraag, betaal je niet te veel en hoe kom je daarachter? Je kunt zelf van alles lezen, checken en doorlopen, maar wij kunnen dit ook voor je doen. Boveko daagt je uit, wij vergelijken geen appels met peren en kijken verder dan alleen de premie. En ben je al klant bij ons? Dan checken wij dit ieder jaar voor je!

Hebben we je aan het denken gezet? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren.

Contact info@boveko.nl
Meet
Contact