"Financiering voor je bedrijf aanvragen, hoe werkt dat?
Het is makkelijker dan je denkt!"

- Jenno van Ekeren

In 5 overzichtelijke stappen legt Jenno uit  welke stappen je als ondernemer doorloopt wanneer je bedrijfsfinanciering aanvraagt bij Van Ekeren Bedrijfsfinanciering, partner van Boveko.

Jenno van Ekeren over bedrijfsfinanciering

1. Kennis maken

Wij beginnen graag persoonlijk en maken kennis met jou en je (toekomstige) bedrijf in een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de huidige situatie, wat het doel van de financiering is en bekijken we de haalbaarheid ervan. Een doel kan de financiering voor je bedrijfspand zijn, maar ook kapitaal voor het starten van je bedrijf, een ondernemerswoning of verhuurd vastgoed. Ook jouw wensen voor bijvoorbeeld soort financiering komt in dit gesprek aan bod, je kunt kiezen voor onder andere lease, crowdfunding, een lening of financiering. Na de kennismaking maken we een opzet voor een financieringsplan en geven we een indicatie van de te maken kosten. Meer informatie over verschillende soorten bedrijfsfinanciering vind je hier.

2. Financieringsplan opstellen

Samen met jou en eventueel je accountant maken we een prognose, dit noemen we een financieringsplan. Dit doen we om een financieringsmemorandum neer te kunnen leggen bij verschillende financiers. Hierbij kijken we o.a. naar de huidige financiële cijfers, de toekomstplannen en aflossing van de gevraagde financiering. Een plan opstellen kost tijd, hoe complexer de aanvraag is, hoe meer tijd dit in beslag neemt. Wij kijken wat het beste past bij jouw specifieke situatie en maken en plan wat daarbij past!


3. Aanbieder vinden

Naar aanleiding van je plannen zoeken een financier voor je. Er zijn meer opties dan je denkt, we kijken verder dan alleen je huisbankier. Van Ekeren Bedrijfsfinanciering heeft samenwerkingen met alle banken, waardoor we de beste financier voor jouw bedrijf kunnen zoeken. We vergelijken de aanbiedingen van financiers en in overleg met jou kiezen we het meest passende aanbod. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar de rente en voorwaarden voor de financiering.

4. Controleren & ondertekenen

Uiteraard checken we de offerte, daarna kun je tekenen! Voordat je daadwerkelijk je handtekening zet nemen we de afspraken met je door, zodat je zeker weet dat alles op de juiste manier is vastgelegd.


5. Financiering akkoord

Gefeliciteerd, alles is rond! We zorgen dat de financiering zo snel mogelijk voor jou beschikbaar is, zodat jij aan de slag kunt!


Check binnen 2 minuten wat jouw mogelijkheden zijn voor financiering


Ga naar de rekentool

Kunnen wij je verder helpen met bedrijfsfinanciering voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!


Neem contact met ons op voor meer advies over bedrijfsfinanciering. Wij heten je van harte welkom op één van onze kantoren.