De grote (financiële) gevolgen van arbeidsongeschiktheid

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, heeft dat grote gevolgen. Zowel financieel als op andere vlakken zal er een hoop veranderen. Je krijgt namelijk niet alleen te maken met een forse inkomensachteruitgang en extra (zorg)kosten, ook levert het misschien veel stress en spanningen op. Wat staat je te wachten als je arbeidsongeschikt raakt?


Wij kunnen je positief verrassen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt wel eens 'overgeslagen', omdat veel zelfstandigen denken dat het duur is én dat zij geen risico lopen in hun werk. Helaas is dat laatste niet het geval. Arbeidsongeschikt raken hoeft ten eerste niet je eigen schuld te zijn. Ten tweede hoeft een ongeluk(je) ook niet op de werkvloer te gebeuren. In beide gevallen draag je als zelfstandig ondernemer wel de gevolgen. 

Onze adviseurs hebben door de jaren heen al veel ondernemers positief kunnen verrassen over de mogelijkheden van het samenstellen van een AOV. 

Een AOV is maatwerk

Het leuke aan ons werk is dat we samen een AOV op maat kunnen samenstellen. Op deze manier gaan we voor een AOV die een inkomen garandeert die past bij jouw financiële situatie. We leren je graag kennen en gaan het gesprek aan over het volgende:

  • Wil je alleen de vaste lasten verzekeren?
  • Heb je een eigen vermogen, zodat je de wachttijd kunt verruimen?
  • Wie runt het bedrijf als jij arbeidsongeschikt raakt?
  • Tot welke eindleeftijd wil je een uitkering kunnen ontvangen?

Image

Het onderhoud van een AOV

Het sluiten van een AOV is één stap, maar het onderhoud van deze verzekering is net zo belangrijk. Binnen ons team staat goede nazorg hoog in het vaandel. Wat bespreken we tijdens ieder onderhoudsgesprek?

  1. Zijn er sinds het afsluiten van je AOV wijzigingen in het inkomen van jou of je eventuele partner gekomen of verwacht je hier de komende tijd wijzigingen?
  2. Is jouw vermogenspositie sinds het afsluiten van je AOV beter of slechter geworden of verwacht je dit de komende tijd?
  3. Zijn er sinds het afsluiten van je AOV wijzigingen in het soort werkzaamheden dat je verricht of verwacht je hier de komende tijd wijzigingen?
  4. Zijn er sinds het afsluiten van je AOV wijzigingen opgetreden in het aantal uren dat je werkt of verwacht je dat je de komende tijd meer of minder gaat werken?


Verandert er iets in jouw situatie? Neem contact met ons op!


Wanneer je je AOV bij ons hebt lopen en er verandert iets in je situatie, raden wij je aan contact met ons op te nemen. Zo kunnen we direct in jouw AOV duiken en je van nog persoonlijker advies voorzien. Daarnaast beoordelen wij om de twee jaar of jouw AOV qua voorwaarden en premie nog bij je past en of deze nog scherper kan. Kan de premie scherper tegen dezelfde of zelfs betere condities? Dan laten wij je dat weten! Jouw zorg is onze zorg, ook voor een AOV.