Heerst het?

Aan een heersende griepepidemie kun je als ondernemer niets doen. Wel zijn er een aantal andere zaken die zorgen voor (meer) grip op ziekteverzuim binnen jouw organisatie. Zoals de meeste clichés is ook deze waar: voorkomen is beter dan genezen. Om die reden bieden wij je, naast een verzuimverzekering, 5 stappen om het ziekteverzuim binnen jouw organisatie te voorkomen én terug te dringen. 


1. Breng ziekteverzuim in kaart

Vraag jezelf eerst af hoe het zit met het ziekteverzuim binnen jouw organisatie. Heb je die cijfers in beeld? Er zijn verschillende manieren om ziekteverzuim vast te leggen en zo dus ook inzicht te behouden.

Belangrijk is om niet alleen mee te nemen hoe vaak en hoe lang iemand ziek is, maar ook het tijdstip in de week, maand of het jaar én de oorzaak of reden. Het is hierna aan jou als werkgever om hier wellicht voorzichtige conclusies uit te trekken, te communiceren en te werken naar een plan: hoe gaan we dit ziekteverzuim aanpakken?

2. De regels rondom verzuim

Veel organisaties werken met een protocol voor ziekteverzuim. Op deze manier zal ziekteverzuim als serieus onderwerp binnen de organisatie leven én weten medewerkers wat de regels zijn. 

Ziek is ziek, maar hoe zit het precies als kinderen ziek zijn? En wat is de juiste manier om ziek te melden? Het is goed om deze drempel niet te laag te maken. Vaak wordt een telefoontje - ruim voor aanvang van de werkdag - naar de directe leidinggevende aangehouden. Heeft jouw organisatie zo'n protocol en is iedereen er bekend mee?


ziekteverzuim

3. Voldoet de werkplek?

Heb je de verzuimcijfers in beeld? Leg je er niet bij neer en kijk wat je zelf binnen jouw organisatie kunt doen om het ziekteverzuim terug te dringen. Waar voldoet bijvoorbeeld een goede werkplek aan? Arbo-technisch heeft dat onder andere te maken met de hoogte van de bureaus en afstand tot het computerscherm, maar ook omgevingsfactoren als:

  • Temperatuur
  • Frisse lucht
  • Daglicht 

Benieuwd naar de exacte regels? Bekijk hiervoor de Arbowet 2020. Controleer intern ook zeker de tevredenheid. Misschien voldoet een werkplek wel volledig aan de Arbowet, maar zit iemand daar toch niet lekker op zijn of haar plek. Ook dat kan bijdragen aan een hoger ziekteverzuim.


4. Stress op de werkvloer

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één en dus een veel voorkomende oorzaak van ziekteverzuim. Wat veroorzaakt stress op het werk?

  1. Weinig autonomie
  2. Hoge taakeisen
  3. Ongewenst gedrag buiten de organisatie
  4. Ongewenst gedrag binnen de organisatie
  5. Pesten

Probeer signalen op tijd te herkennen. Blijf goed communiceren, zowel tijdens 'gewone' werkdagen als in perioden van ziekteverzuim.

5. De werksfeer en ziekteverzuim

Alles valt en staat met een prettige werksfeer.  Ook ziekteverzuim. Een prettige werksfeer creëer je met elkaar. Ondanks dat een sfeer goed te proeven is, is het soms moeilijk de vinger op de zere plek te leggen. Houd dit goed in de gaten en blijf ook hier goed communiceren. Is er wrijving, zijn er groepjes of wordt er iemand buitengesloten?

Geef hierin zelf het goede voorbeeld. Wees open, geef complimenten en zet je hard in voor de organisatie. Kleine factoren kunnen een sfeer verpesten, maar andersom kunnen kleine factoren de werksfeer ook zeker bevorderen. 


Kunnen wij je verder helpen met ziekteverzuim binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op!


Neem contact met ons op voor meer advies over ziekteverzuim en een passende verzuimverzekering. Wij heten je van harte welkom op één van onze kantoren.