Waarom een goederentransportverzekering?

Besteed je jouw transport uit aan een vervoerder? Dan loop je risico's. Je vervoerder kan door wetgeving of vervoerscondities beperkt of helemaal niet aansprakelijk zijn voor schade aan je goederen. Het is daarom voor jou onzeker of je bij schade het volledige schadebedrag vergoed krijgt. Om meer zekerheid te krijgen sluit je een goederentransportverzekering af. De verzekeraar betaal je dan de volledige schade en probeert deze op de vervoerder te verhalen. Je hebt geen juridisch getouwtrek en bescherm je jouw relatie met je afnemer, vervoerder en leverancier.

Goederen onderweg verzekerd

Als je goederen vervoert of deze laat transporteren is een goederentransportverzekering van groot belang. Voornoemde verzekering biedt dekking voor de goederen tegen materiële schade gedurende het transport. Gaat het om stukgoederenvervoer of zwaar vervoer, binnenlands transport of transport naar de andere kant van de wereld, eigen vervoer of vervoer door een beroepsvervoerder? Voor ieder transport is een passende dekking mogelijk.

De juiste goederentransportverzekering voor jouw bedrijf

Om de financiële gevolgen van deze risico’s op te vangen kun je een aflopende- of een doorlopende goederentransportverzekering afsluiten. De goederentransportverzekering is complex en vraagt maatwerk. Afhankelijk van je situatie bekijken wij de mogelijkheden en stemmen met jou af welke clausules van toepassing dienen te zijn. Uiteraard wordt rekening gehouden met de risico’s die je zou kunnen lopen tijdens het transport, tijdens het laden en lossen en tijdens het vervoer.

De specialisten van Boveko Bedrijfsverzekeringen kennen de voorwaarden en kunnen samen met jou een op maat gesneden vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor je sluiten.

Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We helpen en adviseren je graag.

Image

Contactformulier