Waarom een VvE verzekering?

Door storm wordt het appartementencomplex beschadigd. Wie draait er op voor de schade? Voor een dergelijke schade kun je als  bestuurder van VvE een verzekering afsluiten. Een aantal onderdelen van een VvE verzekering zijn wettelijk verplicht om af te sluiten en een aantal onderdelen zijn optioneel.

Modules en dekking van een VvE verzekering:

 • Opstalverzekering (verplicht)
  Dekt schade aan de gemeenschappelijke delen van het pand zoals de gevels, vloeren en muren. Facultatief kan het glas meeverzekerd worden.
 • Aansprakelijkheidsverzekering (verplicht)
  De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan derden (of spullen van derden) die veroorzaakt worden door (gebreken aan) het pand. 
 • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering (optioneel)
  De bestuurders van de VvE kunnen persoonlijk aansprakelijk gehouden worden voor schade die ontstaat door hun handelen. 
 • Rechtsbijstandsverzekering  (optioneel)
  De rechtsbijstandverzekering van individuele eigenaren of bestuurders geeft geen dekking in gevallen waarbij de VvE partij is. Daarom is het aan te bevelen voor de VvE een rechtsbijstandverzekering te overwegen. 

Welke VvE verzekeringen past bij de Vereniging van Eigenaren?

De financieel adviseur van Boveko Bedrijfsverzekeringen verdiept zich in eerste instantie in de wensen en behoeften van het bestuur van de VvE. Vervolgens wordt de risico's in kaart gebracht en legt daarna de adviseur van Boveko het bestuur van de VvE een aantal interessante opties voor. Uiteraard zijn de verzekeringsvoorwaarden en  premiestelling afgestemd op de risico's, wensen en behoeften. 

Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Image

Contactformulier